Creeaza-ti oportunitatile !

Trecutul unui om nu este obligatoriu

un indicator al viitorului sau.

Programare online

unelte

 

TESTE, CURIOZITATI, INFORMATII

 

TEHNICI, EXERCITII 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandale

 

 

Pentru vizionare este necesara instalarea programului "Adobe Shockwave Player"

 

        "Mandala", in traducerea sa din sanscrita inseamna "cerc". In general, o mandala este o figura geometrica (patrat sau cerc), abstracta si statica, sau o imagine vie formata din obiecte si / sau fiinte.
        Ea este prezenta in reprezentarile culturale si religioase. (In crestinism imbraca forma frescelor cu imagini animaliere reprezentand pe apostoli si zodiacul, iar in practicile spirituale indiene redau simboluri ale panteonului local.)
        In practicile yoga, mandala poate fi un suport pentru meditatie sau o imagine care trebuie internalizata prin absorbtie mentala, pentru a organiza energiile si fortele interioare ale practicantului si a-l pune in relatie cu eul sau.
        La Jung, ea este o reprezentare grafica a centrului (Sinele). In terapia jungiana (care include eliberarea si trairea imediata a continuturilor inconstientului colectiv) se foloseste adesea desenul spontan al mandalelor.
        In visele noastre mandala indica fenomenul de centrare a psihicului individual in care eul isi reconsidera pozitia (dominanta) prin asimilarea continuturilor inconstientului colectiv (simboluri sau imagini arhetipale).